Protest tegen de Rijngracht

Enkele winkeliers in de Rijnstraat gaan in de aanval tegen Rijngrachtcomité. Zij zien niets in de plannen de Oude Rijn in de binnenstad weer open te graven. De winkeliers vrezen dat hun zaak failliet is tegen de tijd dat de klus is voltooid.

Het Rijngrachtcomité laat weten op de hoogte te zijn van de bezwaren die sommige winkeliers hebben. "We zijn in gesprek met deze winkeliers over de mitsen en maren van dit plan" zegt Wilbert Coenen namens het comité.

"Hun zorg komt grotendeels voort uit het feit dat het slecht gaat met de winkels. Maar met het terugbrengen van de Oude Rijn kunnen we een stukje cultuurhistorie en sfeer toevoegen aan de stad, waardoor de winkels weer toekomstbestendig worden." Coenen denkt dat de impact niet zo negatief is als de tegenstanders stellen. "In een technisch rapport op onze website staat dat het project in fases wordt uitgevoerd, waardoor de overlast geminimaliseerd wordten alle winkelpanden tijdens de bouw continue bereikbaar zijn."

De Woerdenaar hoopt dan ook dat het Rijngrachtcomité eruit gaat komen met de winkeliers. "We zijn het er allemaal over eens dat er iets moet gaan gebeuren met de Rijnstraat. Bovendien hebben we allemaal hetzelfde belang: "Zorgen dat Woerden een aantrekkelijke stad blijft".

terrasrijngracht

boot-rijngracht

slee-rijngracht