Skip to main content

Een nieuwe gracht, wat levert dat op?

rve rijnstraat opzet 002 vaarwater 1500Met de komst van de Rijngracht wordt Woerden nog aantrekkelijker voor bezoekers en Woerdenaren, met alle voordelen van dien:
In en aan de Rijngracht zal van alles te beleven zijn; je kunt er gezellig op een terras zitten, of even je bootje aanmeren.
Verder wordt de Rijngracht een uitgelezen plek om Woerdense evenementen te houden, het zou een onderdeel kunnen worden van het traject voor de jaarlijkse Triathlon. En schaatsen op natuurijs met koek en zopie in de binnenstad is natuurlijk een groot feest.
Bovendien wordt vanuit stedenbouwkundig perspectief een verbinding met het Kerkplein gelegd, daarmee krijgt niet alleen de Rijnstraat, maar ook de Voorstraat meer allure. In een nog leuker en aantrekkelijker stadshart zullen bewoners en bezoekers meer tijd doorbrengen en dus meer geld uitgeven, en er zullen zich nieuwe initiatieven ontplooien. Kortom, de Rijngracht levert economisch voordeel op.

Met de komst van de Rijngracht maakt Woerden zich op voor de toekomst

We kunnen er niet omheen: de betekenis van de winkelen zoals we dat vandaag de dag doen zal in de toekomst veranderen. Online winkelen wordt meer en meer gemeengoed, waardoor de winkel in de winkelstraat een andere functie zal krijgen. In de binnenstad zien we nu al steeds meer leegstand ontstaan. Net als u, gaat ons dat aan het hart. Maar we mogen onze ogen er niet voor sluiten, want dan slaat vroeg of laat de verloedering toe en verliest onze historische binnenstad zijn aantrekkingskracht.
Met de komst van de Rijngracht blijft die aantrekkingskracht gewaarborgd omdat dan in de binnenstad meer nadruk komt te liggen op recreatieve functies. De belevenis van varen, schaatsen of elkaar op een terras ontmoeten zal immers nooit online mogelijk zijn. Daarom maakt de komst van de Rijngracht onze binnenstad compleet.