Waterconferentie in Gouda; 18 juni 2015

conferentiegoudaVoor de tiende waterconferentie in de Sint Janskerk te Gouda (een platform waar professionals en bij water betrokken bewoners en anderen elkaar ontmoeten) werd het Rijngracht comité gevraagd een evelatorpitch te geven over “ de droom” die we zouden hebben.
Natuurlijk maakten we gebruik van dat podium maar wel op onze manier: “wij praten niet over een droom, wij hebben een visie en een concreet plan”.

Een visie om, samen met bewoners, ondernemers en overheden de binnenstad toekomst-bestendig te maken door de Rijngracht aan te leggen. Een plaats waar het goed toeven is. Waar wonen, werken, winkelen en recreëren samenkomen en waar historie en toekomst met elkaar verbonden wordt.

We spraken over het creëren en zichtbaar maken van het draagvlak voor ons plan. We deelden hoe wij de samenwerking met de diverse stakeholders opzoeken en welke ideeën er leven over de financiering van de Rijngracht.

Na de elevator pitches wisselden we ervaringen uit met andere gemeentes en groepen met vergelijkbare ambities. En dan merk je weer dat water echt leeft in vele steden van ons land . Een mooie ochtend om te laten zien dat de Rijngracht plannen kloppen met wat er in en buiten Woerden gebeurt!

terrasrijngracht

boot-rijngracht

slee-rijngracht